Fondacija Adis Mujanović

Fondacija Adis Mujanović je dobrotvorna organizacija koja od 2012. godine svojim radom podržava i osnažuje djecu i mlade.

Fondacija evocira uspomenu na rah. Adisa Mujanovića, šehida, koji je poginuo boreći se za odbranu rodnog grada odnosno naše domovine Bosne i Hercegovine.

Od svog osnivanja Fondacija podržava osnovce, srednjoškolce i studente iz Ljubuškog, koji imaju potrebu za financijskom podrškom a koji pokazuju snažnu volju za uspjehom.

Osnovna ideja i cilj Fondacije Adis Mujanović je pomoći mladima da svojim uspješnim školovanjem,daju doprinos u razvijanju lokalne zajednice kao i da pomogne njihovom vlastitom uspjehu u izgradnji vjerskokog, duhovnog i nacionalnog identita.

Fondacija ne pomaže samo talentovanu djecu i omladinu, već pruža pomoć i djeci koja su marginalizirana usljed  teškog socio-ekonomskog statusa i sredine u kojoj žive.

Jer uvijek treba imati u vidu da je ekonomska situacija ovdje u domovini prilično teška i većina naših građana teško živi.

Ko su donatori fondacije Adis Mujanović?

Donatori su prvenstveno Ljubušaci koji žive u našem voljenom gradu kao i dijaspora, ljudi poput svih nas, neki sa prosječnim a neki sa većim platama. Posebno ističem pomoć dijaspore koja je uvijek imala sluha za pomoć – ulaganje u našu mladost, i koja je zadržala svoju plemenitost. Ono što nas sve povezuje je vjera u obrazovanje i da je ono među najvažnijim, ako ne i najvažnije za razvoj, mir i napredak jedne zajednice.

Fondacija provodi jednu cijenjenu akciju i odazvat će se oni koji vole da druge pomažu odnosno oni koji vole da čine dobro.

Zahvaljujemo se  svim Ljubušacima koji su pomogli fondaciju, a samim tim naše đake i studente.

Fondacija je kroz kontinuirano stipendiranje u proteklim godinama olakšala mukotrpan put u obrazovanju ljubuškim studentima i đacima. Naglašavam da fondacija sarađuje i sa našom IZ.

Predsjednik fondacije: Amir Omerhodžić