Poštovane dżematlije,

Koristimo priliku da ukažemo na vaninstitucionalno djelovanje pojedinaca, kao nastavak napada na Zajednicu to jeste, na legalno izabrane organe – džematski odbor, Izvršni odbor i skupštinu Medžlisa, objavljivanjem laži i kleveta.

Trenutna akcija prikupljanja novčanih sredstava za zid mezarja Vrbica – Žabljak koju provodi portal ljubusaci.com, nema saglasnost organa Medžlisa Islamske zajednice i mi se od toga ograđujemo.

Koristimo priliku da ukažemo na međusobnu korespodenciju između Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški i Joze Vrdoljaka vezano za aktivnosti izgradnje ograde navedenog mezarja (u prilogu saopštenja su zahtjev i odgovor na zahțjev Jozi Vrdoljaku).

Na zahtjev za saglasnost izgradnje zida. Izvršni odbor medžlisa je dao saglasnost, uz spremnost da učestvuje u finansiranju izgradnje u skladu sa svojim materijalnim mogućnostima što je u tom ternutku bio iznos od 1500.00 KM.

Sve dobronamjerne i savjesne džematlije, a u cilju preveniranja smutnje, ovim putem obavještavamo da Medžlis Islamske zajednice Ljubuški sve svoje aktivnosti provodi transparentno u skladu sa propisima Islamske zajednice, i da su putem izvještaja u skladu sa važećim Pravilnikom o izvještavanju, o poduzetim aktivnostima upoznati viši organi Islamske zajednice.

Mahsuz selam!