Predsjednik Tarikatskog centra u BiH šejh prof. dr. Ćazim-ef. Hadžimejlić posjetio je danas Muftijstvo mostarsko i susreo se sa muftijom dr. Salem-ef. Dedovićem.

Šejh Hadžimejlić je ovom prilikom upoznao muftiju o realizovanim brojnim tarikatskim aktivnostima tokom godine, sa posebnim osvrtom na uspješnu organizaciju ovogodišnje 49. po redu manifestacije „Dani mevluda i zikra“.

U razgovoru je istaknuto da ova manifestacija od posebnog značaja za Muftijstvo mostarsko i muslimane u Hercegovini iz godine u godinu bilježi rast što je rezultat kvalitetne organizacije, brige i posvećenosti svih učesnika na čelu sa muftijom.  

Razgovaralo se i o budućim zajedničkim aktivnostima Muftijstva i Tarikatskog centra koje će se realizirati u nekim od medžlisa Muftijstva mostarskog s bogatom tarikatskom tradicijom čime se želi dati poticaj ukupnom vjerskom životu.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo što se uspješno i kvalitetno privodi kraju obnova Opijačeve tekije na Šehovini čime se i u samom srcu Mostara oživljava bogata kultura i tradicija.

S obzirom da je šejh prof. dr. Ćazim-ef. Hadžimejlić profesor na nekoliko evropskih univerziteta i vrlo utjecajna osoba, upoznao je muftiju sa ogromnom podrškom i razumijevanjem koje su iskazali brojni ugledni profesori za projekat izgradnje Interkulturnog centra „Mevlana“ u centru Mostara.

Muftija je informisao šejha Hadžimejlića da iz brojnih evropskih krugova pristiže ohrabrujuća podrška ovom projektu, te da očekuje da će vrlo skoro krenuti i njegova realizacija na radost i zadovoljstvo svih dobronamjernih građana Mostara.

Sastanku su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog mr. Ilham-ef. Puce, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški hadži Mumin Elezović, pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar Kenan-ef. Ovčina i Hajrudin-ef. Džaka, sekretar Tarikatskog centra. 

Muftijstvo Mostarsko