Početkom prošle sedmice započeti su završni radovi na obnovi Krehića džamije, poznate i kao Ženska džamija. Ova džamija, izgrađena 1864. godine, značajan je spomenik islamske arhitekture, a njen vakif bio je hadži Sejjid Mehmed Emin-ef. Krehić. Džamija je prestala s radom 1938. godine, a zub vremena je učinio svoje.

Od 2004/2005. godine započeli su kontinuirani radovi na obnovi, počevši od čišćenja terena i uklanjanja šiblja, do sanacije rasutog građevinskog materijala. Obnova se odvijala u fazama, u zavisnosti od dostupnih sredstava i podrške koju su pružali različiti donatori. Medžlis se, prema mogućnostima, kontinuirano brinuo o objektu tokom svih ovih godina.

Ova posljednja faza radova uključuje završne zahvate na unutrašnjem i vanjskom dijelu džamije. Cilj je obnoviti džamiju u njenom punom sjaju kako bi ponovo postala mjesto molitve i okupljanja, ali i važan simbol našeg kulturnog naslijeđa.

Obnova Krehića džamije nije samo građevinski poduhvat, već i simbol očuvanja naše tradicije i historije. Zajedničkim naporima, uz pomoć lokalne zajednice, donatora i Medžlisa, ovaj značajan projekt privodi se kraju.

Slijede galerije slika trenutnog izvođenja radova, kao i retrospektive obnavljanja tokom predhodnih godina.

Sljedeća fotogalerije jeste retrospektiva obnove i održavanja kroz predhodne godine.