U utorak, 20.06., Mreža mladih MIZ Ljubuški u suradnji s Mrežom mladih MIZ Stolac organizirala je nezaboravan jednodnevni izlet koji je obuhvatio različite aktivnosti i posjete zanimljivim destinacijama. Cilj ovog izleta bio je promicanje zajedništva među mladima, edukacija te podrška našoj reprezentaciji u sportskom događaju.
Naš prvi cilj bio je grad Konjic, prekrasan gradić koji obiluje bogatom poviješću i prirodnim ljepotama.
Nakon Konjica, uputili smo se prema srednjoj Bosni, gdje nas je dočekao edukativno-rekreativni centar Ponijeri. Članovi Mreže mladih MIZ Kakanj, zajedno s glavnim imamom MIZ Kakanj, Sulejmanom ef. Čelićkovićem, srdačno su nas dočekali i upoznali s radom svoje organizacije. Ovaj centar pruža brojne edukativne i rekreativne aktivnosti, a mi smo imali priliku saznati više o njihovim postignućima i sudjelovati u nekim od aktivnosti. Osjetili smo toplinu njihove dobrodošlice i zajedništva koje vlada među mladima.
Nakon edukativnog dijela, slijedio je rekreativni dio programa. Uživali smo u sportskim aktivnostima u prekrasnoj prirodi koja okružuje centar Ponijeri. Ovo je bio trenutak za povezivanje, timski rad i zabavu.
Nakon druženja u Ponijerima, nastavili smo put prema našem konačnom odredištu – Zenici. Tamo smo imali priliku sudjelovati u pravom sportskom uzbuđenju i podržati našu reprezentaciju, Bosnu i Hercegovinu, u utakmici protiv reprezentacije Luksemburga. Bili smo ponosni navijači i zajedno s ostalim ljubiteljima nogometa stvarali smo nezaboravnu atmosferu.
Na kraju, željeli bismo zahvaliti Mreži mladih MIZ Kakanj i glavnom imamu na gostoprimstvu te Mreži mladih MIZ Stolac na još jednoj zajedničkoj i uspješnoj organizaciji.