Dragi vjernici.

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo o rasporedu vjerskih aktivnosti u našoj zajednici tokom Bajrama. Molimo vas da pažljivo pročitate sljedeće informacije kako biste bili informirani o svim događanjima koja su planirana.

Sabah namaz će se obavljati u 4:30 u džamijama na Gožulju i na Gradskoj, s ovom jutarnjom molitvom i započinjemo dan u duhu duhovnosti i posvećenosti.

Bajram namaz također će se održati u pomenutim džamijama, s početkom u 5:45.

Nakon Bajram namaza, organizirat ćemo obilazak mezarja. Pozivamo sve da se pridruže ovoj tradicionalnoj praksi koja je prilika da se prisjetimo naših voljenih rahmetlija i iskažemo im poštovanje.

Kurbani će biti zaklani za Vakife džamija, kao plod ljubavi i brige naše zajednice, prema velikanima našeg kraja.

Jasin pred duše Vakifa bit će proučen u 20:15 sati u džamiji na Gožulju. Ovo učenje Jasina ima poseban značaj za sve vakife i prilika je da se sjetimo svih naših Vakifa-dobrotvora koji su ostavili svoje tragove u našoj zajednici.

Akšam namaz će se obaviti u redovnom terminu, u džamiji na Gožulju.

Nakon akšam namaza, bit će organizirana bajramska večera u Kiraethani za džematlije. Ovo je prilika da se zajedno okupimo, podijelimo radost Bajrama i uživamo u zajedničkom blagovanju.

Posebna pažnja bit će posvećena najmlađima. Nakon večere, bit će podijeljeni bajramski paketići za najmlađe članove naše zajednice. Ova gesta ima za cilj donijeti osmijeh na njihova lica i učiniti Bajram još radosnijim za našu djecu.U ime cijele zajednice, želimo vam izreći dobrodošlicu i srdačno vas pozivamo da se pridružite.

Bajram Šerif Mubarek Olsun