Gožulj, 03.10.2023. god.

U džamiji na Gožulju okupljamo se kako bi obilježili značajan događaj u Islamskoj historiji – rođenje posljednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda a.s., mir neka je s njim. Ovaj važan događaj se obilježava se na različite načine u ummetu Poslanika a.s., pa i tako u našem Medžlisu.

Mevlud, poznat i kao Mawlid, je proslava rođenja Poslanika Muhammeda a.s. Ovaj dan se obilježava sa dubokim poštovanjem i ljubavlju prema Njemu koji je poslan kao Božiji Poslanik kako bi pružio vodstvo i uputstvo čitavom čovječanstvu.

Mevlud će biti proučen u džamiji na Gožulju 03.10.2023 poslije Akšam-namaza. Cilj je napraviti atmosferu zajedništva i poštovanja prema Poslaniku, koji je bio primjer ljubavi, suosjećanja i razumijevanja.

Također nakon Jacije-namaza druženje se nastavlja uz kahvu i razgovor.

Ovaj događaj je prilika za sve nas da se povežemo sa duhovnom baštinom Islama, da produbimo razumijevanje i poštovanje prema Poslaniku Muhammedu a.s. i da zajedno proslavimo njegov dolazak na ovaj svijet.

Pozivamo sve džematlije da se pridruže ovoj svečanosti. Neka nas okupljanje u džamiji na Gožulju bude podsjetnik na važnost zajedništva, ljubavi i poštovanja prema Poslaniku Muhammedu a.s., mir neka je s njim, koji je ostavio trajni pečat u srcima vjernika širom svijeta.