Bismillahir-rahmanir-rahim

Poziv Muftije mostarskog braći i sestrama džemata Grad Ljubuški da se vrate u okrilje Zajedice i legitimnog džemata; Zajednica je čvrsto “Allahovo uže”, svako odstupanje od zajednice vodi u propast.

Zajednica muslimana u Ljubuškom je toliko mala da joj je svaka podjela u njoj opasna i nanosi štetu, a neprijateljima u duši donosi nasladu. Pozivam Vas da se okupite oko imama hadži Šemse ef. Germića, koji ima ovlaštenje reis-ul-uleme za vršenje dužnosti vašeg predvodnika i tumača vjere.

Džamija na Gožulju je mjesto vašeg zajedničkog ibadeta, otvorena i dostupna za namaze, za ćurs-tribinu petkom i druge aktivnosti koji predvode medžlis i džemat.

Nikome nije uskraćeno pravo da Allahu dž.š. pada na sedždu u ovoj Božijoj kući. Ustrajavanje u izbjegavanju džemata i pravljenje paralelne Zajednice neće donijeti dobro. Pokajte se Allahu dž.š., obznanite javno svoj povratak svojoj Zajednici i popravite svoje djelovanje na opću dobrobit Islamske Zajednice našeg naroda u cjelini.

Vrata zajednice nisu nikom zatvorena, ali se njena normativna kultura mora poštovati priznavati red i poredak u njoj koji su utemeljeni na Kur’anu i Sunnetu Allahovog Poslanika.

Pobuna sa aspekta šerijatskopravnih propisa ima tretman zabranjenog djela (haram) na temelju hadisa Allahovog Poslanika u kojem stoji: “Ko prekine vjernost svom imamu on će na Sudnjem danu doći bez ikakva argumenta u svoju korist. A onaj ko umre u statusu onoga koji dijeli zajednicu muslimana,pa on doista umire smrću idolopoklonika”.

“Neka je spas na onoga koji ispravno slijedi Uputu”